دیوان عالی کشور حکم اعدام پخشان عزیزی, زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان اوین, را تأیید کرد. این حکم در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور و بدون توجه به اشکالات زیاد حقوقی کە بە آن وارد شدە بود, تأیید شده است.
امیر رئیسیان, وکیل پخشان عزیزی با اشاره به ایرادات موجود در روند دادرسی, اعلام کردە است که هیچ توجهی به مدارک و مستنداتی که نشاندهنده فعالیتهای مسالمتآمیز موکلش بوده, نشده است. او تأکید کرد که خانم عزیزی در جریان امدادرسانی به آوارگان جنگ داعش در مناطق کُردنشین سوریه فعالیت داشته و این فعالیتها هیچگونه سویه سیاسی یا نظامی نداشته است.
پخشان عزیزی, ۳۷ ساله و اهل مهاباد, در تاریخ ۲ مرداد ۱۴۰۲ از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اتهام بغی و عضویت در جمعیتهای معارض کشور به اعدام و چهار سال حبس محکوم شد.
وی به همراه پدر ۶۷ سالهاش, عزیز عزیزی, خواهرش پرشنگ عزیزی و همسر خواهرش, حسین عباسی, در تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۴۰۲ در تهران توسط مأموران مسلح بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او در اعتراض به بازداشت خانوادهاش دست به اعتصاب غذا زد و پس از آنکە خانوادەاش با قرار وثیقە آزاد شدند به اعتصاب خود پایان داد.
پخشان عزیزی زمانی کە در در سلول انفرادی تحت بازداشت بود به فعالیتهای جدیدی متهم شد. این اتهامات شامل آشوب در زندان و درگیری با مأموران است که منجر به تشکیل پروندههای جدید علیه او شدە است.
یک منبع نزدیک به خانواده عزیزی اعلام کرده است که وی هیچگونه عضویتی در گروههای نظامی یا سیاسی نداشته و به مدت ده سال به عنوان مددکار در کمپهای آوارگان فعالیت کرده است. فعالیتهای او در مناطق جنگی سوریه تنها به امدادرسانی محدود بوده و هیچگونه نبرد مستقیمی با نیروهای ایرانی نداشته است.
وکیل پخشان عزیزی با اشاره به تضاد این حکم با اصول دادرسی منصفانه و سیاستهای قضائی کشور, اعلام کرده که درخواست اعاده دادرسی را به دیوان عالی کشور ارائه خواهند کرد و امیدوارند که پرونده در روند جدید مورد بررسی دقیقتر قرار گیرد.
پخشان عزیزی پیش از این نیز در سال ۱۳۸۸ به دلیل فعالیتهای سیاسی بازداشت و پس از چهار ماه با قرار وثیقه آزاد شده بود. اکنون تأیید حکم اعدام وی نگرانیها درباره افزایش فشارها بر فعالان سیاسی و حقوق بشری را تشدید کرده است.
بنیاد نەمـران ضمن محکومیت شدید تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی از همە می خواهد کە برای حکم ناعادلانە اعدام صدای محکومان بە اعدام باشند.
نوشتە شده و گردآوری: قادر سهرابی