مقالەایی در مورد هفت نفری کە بە اتهام اقدام علیە امنیت ملی, عضویت در گروههای سلفی و قتل ماموستا عبدوالرحیم تینا از سوی جمهوری اسلامی بە اعدام محکوم و تاکنون شش نفر آنان اعدام شدەاند:
پس از حملە همە جانبە نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا به عراق کە بە سقوط رژیم بعث منجـر شد, اقلیم کردستان همچون بخش مهمی کە با دولت مرکـزی بعث در عراق سالیان زیادی در جنگ بود آزاد شد و نیـروهای کردستانی توانستند کە در آنجا بە حاکمیـت برسند و مناطق اشغال شدە کردستان را از حاکمیت و اشغال حزب بعث عراق بازپس گیرند. آنزمان نیروهای تندرو اسلامی در برخی از مناطق کردستان عراق ظهور کردە بودند.
در منطقه اورامانات به ویژه در اطراف حلبچه، این نیروهای اسلامی تندرو تحت عنوان انصارالله مواضع خاص خود را داشتند و به تهدیدی برای آینده کردستان تبدیل شدە بودند. اتحادیە میهنی کردستان برای پاکسازی این نیروهای افراطی اسلامی وارد کار شد، بە آنان حملـە نظامی کرد کە با نابودی آنان, آن منطـقە را از وجودشان امن ساخت کە در این حملـە تعداد قابل توجهی از نیروهای افراطی اسلامی بە آنسوی مرزهای کردستان عراق فرار کردند و بە داخل کردستان ایران آمدند و در پادگانی نظامی در دزلی مریوان مستقر شدند. جمهوری اسلامی که همواره از فرصتها برای پیشبرد سیاستهای پلید خود استفاده میکند، با آغوش باز از آنان استقبال کرد و از آنان حمایـت کرد.
استقرار یک نیروی قابل توجه افراطی اسلامی توسط جمهوری اسلامی ایران هدف خاصی داشت و آن توسعه این حرکت در جامعه کردستان ایران برای به انحراف کشاندن انداختن تفکر ملی مردم کردستان ایران بود.
جنبش موسوم به سلفی گری در اکثر شهرهای کردستان شکل گرفت و رژیم جمهوری اسلامی نه تنها مانع آنها نشد، بلکه برعکس به مردم و جامعه کردستان ایران اجازه داد تا بیشتر در این جنبش مشارکت کنند. اگرچه رژیم ناموفق بود، اما برخی از جوانان کردستان ایران به ویژه اهل سنت که از سوی جمهوری اسلامی شیعه اجازه فعالیت به شکل علنی را نداشتند، به دلیل ناآگاهـی و بی تجربگی بە این گروهها پیوستند. این گروهها در جلسات و سخنرانیهای خود اعتقادات و باورهای محافظه کارانه خود را تبلیغ می کردند و درصدد بودند تا افراد بیشتری جلب و جذب آنان شوند.
جمهوری اسلامی که رشد و توسعە این گروهها را خطـری برای خود می دید، و واهمەایی کە احساس می کرد این بود که این گروهها با کمک کشورهای سنی به ویژه عربستان سعودی که در آنزمان روابط بسیار سردی با رژیم ایران داشت، سلفی گری به تهدیدی تبدیل شود که نتواند آن را کنترل کند و شروع به سرکوب و دستگیری اعضای جنبش سلفی گری کرد و بسیاری از آنان را دستـگیر کرد و بە اتهام دشمنی با خدا و اقدام علیـە امنیت ملی بسیاری را بە چوبەهای دار آویخت و اعدامشان کرد. تعداد قابل توجهی از اعضا و هواداران جنبش های اسلامی سلفی و تندرو سنی توسط رژیم ایران دستگیر و اعدام شده اند.
هفت نفر به اتهام عضویت در سلفی گری و قتل ماموستا عبدالرحیم تینا، امام جماعت مسجد خلفای راشدین مهاباد توسط نیروهای اطلاعاتی مهاباد دستگیر شدند. لازم به ذکر است که ماموستا تینا فردی خوشنام بود که مورد علاقه مردم بود و از علمای مذهبی بود که عموم مردم با او برخورد محترمانه داشتند.
ایوب کریمی، قاسم آبستە، داود عبداللهی، فرهاد سلیمی، انور خضری، خسرو بشارت و کامران شیخە به اتهام قتل ماموستا عبدالرحیم تینا, عضویت در گروه سلفی, اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام بە اعـدام محـکوم شدند.
این هفت نفر در ۱٦ آذر ماه سال ۱۳٨٨ توسط نیروهای اطلاعاتی دستگیر و سپس به زندان اداره اطلاعات ارومیه منتقل شدند. پس از چندین سال بازجویی و محاکمه، در خرداد ۱۳۹۷ از سوی شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب ایران به اتهام توهین به مقدسات و قتل ماموستا تینا به اعدام محکوم شدند.
تاکنون شش نفر از این هفت نفر توسط رژیم ایران اعدام شده اند.
ایوب کریمی، قاسم ابستە، داوود عبداللهی، فرهاد سلیمی، انور خضری و خسرو بشارت اعدام شده اند و کامران شیخە در انتظار اجرای حکـم اعدام است.
جمهوری اسلامی ایران یکی از معدود کشورها و دولتهایی است که علیرغم محکومیت و فشار کشورهای دموکراتیک، سازمانهای بینالمللی حقوق بشر و عفو بینالملل، به طور مستمر مجازات اعدام را تصویب و اجرا میکند. عملی غیرانسانی و غیراخلاقی که با اصول دنیای پیشرفته امروزی سازگاری ندارد.
همانطور که در این مقاله اشاره شد، هفت نفری که به اتهام توهین به مقدسات و قتل استاد عبدالرحیم تینا دستگیر و سپس به اعدام محکوم شدند، تنها یکی از آنها اعدام نشده است که محصول آموزش و حتی حمایت رژیم ایران است. رژيم ضدبشری ايران ثابت كرده است كه آنچه برايش اهميت دارد ادامه سياست و قدرت خودش است و هر زمان كه احساس خطر كرد از هيچ اصولی تبعيت نمی كند.
بنیاد نەمران با مجازات غیرانسانی اعدام مخالف است و اعـدام شش تن از این هفت نفر را محکـوم می کند اما این نکتە نیز حائـز اهمیت می باشد کە جامعـە و بە خصوص جوانان نباید فریب تبلیغات رژیم ایران را بخورند و تحت عنوان دین و هر حرکتی کە در جهت اغفال آنان و کمک بە مقاصد و نیات پلیـد رژیم جمهوری اسلامی می باشد پرهیـز کنند.
نوشـتە شدە و گردآوری : قادر سهرابی